Futsal edustuksen kausiennakko
22.10.2019 17:58 Uutiset / Futsal TPK

Ennakkoa kauteen näin avaus voiton jälkeen Oulusta

Linnut tippuu puista, lehdet muuttaa etelään ja futsalkausi käynnistyy – syksy on taas täällä!

TPK kävi pelaamassa jo viimeviikonloppuna avausottelut Oulussa joista kotiin tuomisina voitto ja niukka tappio. Nyt keskiviikkona käynnistellään kausi myös kotiottelujen suhteen kun “paikallisvastustaja” Alastaron Urheilijat saapuu Samppalinnaan (ke 23.10 klo 20).

Pelaajistossa on tapahtunut pieniä muutoksia kun uutena pelaajana ovat tulleet SoVon Tuomas Hakala sekä Henry Ruotsalainen joka tulee täysin uutena futsalin pariin PK-35:n futisjoukkueesta (Hki 3.div.) Molemmat osoittivat heti ensimmäisissä peleissä kuuluvansa joukkueen vahvaan runkoon. Alkukaudesta Kerhon riveissä nähdään myös vanhempi Hakala eli Aapo on noin kuukauden päivät lainalla varmistaen alkukauden materiaalin leveyden. Muitakin vahvistuksia vielä saattaa tulla mutta niistä tiedotetaan kauden mittaan.

Sen sijaan Teemu Östlundia ja Miika Mendolinia ei varmasti nähdä tällä kaudella kentillä polvivammojen vuoksi, mutta toistaiseksi muita poissaolijoita ei vielä ole varmistunut.

Mendolin sen sijaan nähdään aktiivisesti joukkueen toiminnassa mukana sillä hän tulee Päävalmentajana jatkavan Vainion oikeaksi ja vasemmaksi kädeksi eli voidaan sanoa että enemmän kuin apuvalmentajaksi. “Mendo” on kerännyt arvokasta futsaltietämystä GFT vuosiltaan ja nyt kun mies ei itse pysty pelaamaan niin hän on täynnä intoa osallistua muutoin joukkueen menestykseen. Tämä tuo toimintaan sopivasti maustetta ja muutenkin kaivattua laajuutta taustoihin.

Tällä kaudella seura on myös perustanut B-junnujen futsaljoukkueen joka pyrkii panostamaan normaalia enemmän futsaliin. Edustusjoukkueen treeneissä onkin käynyt säännöllisesti muutamia junnuja treenaamassa ja tähän asti kokemukset yhteistyöstä ovat olleet positiivisia suuntaan ja toiseen. Tavoitteena kehittää futsalin harrastamisen olosuhteita Turussa ja myös tulevaisuudessa kasvattaa “omaa satoa” edustusjoukkueen käyttöön. Tuohon junioreiden joukkueeseen toivotetaan tervetulleeksi kaikki Turun seudun lupaavat futsaltaiturit riippumatta siitä missä joukkueessa pelaa jalkapalloa. Tuo polku voi johtaa aina edustusjoukkueen pelipaikkaan ja sitä myötä nuorten tai aikuisten maajoukkueeseen asti jos taidot ja halu riittää. Tätä hyvin alkanutta projektia pyritään kehittämään tulevina vuosina. Motto kuitenkin tälle projektille on että jalkapallo ja futsal eivät ole toistensa vihollisia vaan ylimpiä ystäviä.

TPK on kärsinyt 5 vuoden nousukiellon ja nyt ei ole enää juridisia esteitä takaisin liigaan nousulle, tie ei ole kuitenkaan helppo sillä tällä kaudella Ykkösestä povataan erittäin tasaista. Ennakkosuosikkeja ovat liigasta tippuneet PJK ja Tervarit sekä käytännössä 2 vuotta sitten liigasta tippuneen Ruutupaitojen miehistöstä koottu Kiisto. Myös AS MOON lukeutuu tähän ryhmään ja oikeastaan vielä PTU, Rauma ja myös EBK ovat lähellä tätä ryhmää eli sarjassa ei nähtäne yhtään heittopussia tällä kaudella. Kerholla on kuitenkin tavoite tulevaisuudessa palauttaa Turkulainen joukkue liigaan jollakin aikataululla. Se tarkoittaa kuitenkin että pelillinen, taloudellinen ja tekijöiden taso täytyy olla liigan vaatimalla tasolla, koska muutoin käy kuten 5 vuotta sitten että yksikään edellytyksistä ei täyty. Sen eteen tehdään kuitenkin töitä että kaikki tämä tapahtuisi mahdollisimman nopeasti.

Kerhon kotipelit pelataan edelleen Samppalinnassa ja tavoitteena on tarjota yleisölle tuttua aktiivista ja vauhdikasta peliä jossa maaleja ja näyttäviä tilanteita syntyy ja sirkushuveja janoava kansa saa myhäillä tyytyväisenä lyöden käsiä yhteen vimmatusti.

TERVETULOA SEURAAMAAN KAUTTA 2019/20 PAIKAN PÄÄLLE. Kaupungin paras futsalkahvila jatkaa edelleen futsalyleisön ravitsemista.

P.s

Futsal on siirtynyt myös käyttämään seuran uusia kotisivuja ja sieltä löytyy tulevaisuudessa kaikki oleellinen fb:n ohella. Alla linkki sivuille.

https://www.turunpallokerho.fi/joukkueet/6518


   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat