Toimintasuunnitelma kaudelle 2019

Turun Pallokerho ry

Toimintasuunnitelma kaudelle 1.11.2018 – 31.10.2019

Varsinainen toiminta

Seuran strategian jalkauttaminen on suurin toiminnallinen tehtävä tulevana toimintavuonna. Jalkauttaminen pitää sisällään seuran junioripuolen toimihenkilöille järjestettävä tilaisuus, jossa kerrotaan JoPox-seurantajärjestelmästä ja sen mukanaan tuomia apuja seuran päivittäiseen toimintaan. Toinen suuri ja tärkeä junioripuolen toiminnan kehittämiselle on juniorivalmennuspäällikön nimeäminen. Tehtävään on valittu Toni Rummukainen.

Alkavalla kaudella TPK juniorijoukkueita pelaa piirin sarjoissa 10 joukkuetta. TPK jalkapallon edustusjoukkue pelaa miesten III-divisioonassa ja TPK 2 pelaa miesten V-divisioonassa, sekä TPK 3 VI-divisioonassa. Seniorit pelaavat sarjaa piirin alueella. Jalkapallojoukkueita on yhteensä 14 kpl.

Futsalissa seuraa edustetaan miesten I-divisioonassa sekä IV-divisioonassa. Lisäksi useampi juniorijoukkue pelaa futsalia piirin sarjoissa.

TPK:n joukkueet harjoittelevat talvella kaupungin osoittamissa sisäliikuntapaikoissa, Impivaaran jalkapallohallissa, ja ulkokentillä. Näiden lisäksi ostetaan harjoitteluvuoroja sisäliikuntahalli Javenturesta 3 tuntia viikossa. Kesäaikana harjoittelu tapahtuu kaupungin kentillä.

Juniorijoukkueet käyvät turnauksissa koti- ja ulkomailla. Seuran valmentajia ja muita henkilöitä koulutetaan kauden aikana osana seuran kehitystyötä. Seuran päätapahtuma on Soccer Cup 7.-9.6. sekä pikkujunnujen jalkapallokoulut 3-5.6 ja 6-8.8. Keväällä järjestetään 12.1.2019 Futsal-Cup ja syksyllä perinteinen Futsal-hubaapäivä. Uutuutena kaudelle käynnistämme aikuisille suunnatun jalkapallokoulun, jolla pyritään nostamaan seuran jäsenmäärää. Tähän haetaan Seurakehityshanke-tukea. TPK anoo myös Opetus-ja Kulttuuriministeriön Seuratukea toimintansa kehittämiselle.

Strategiansa mukaisesti Turun Pallokerho on perinteikäs ja elinvoimainen jalkapallon ja futsalin erikoisseura, joka tarjoaa kasvatus-, harrastus- ja kilpailutoimintaa eri taustoista tuleville lapsille, nuorille ja aikuisille. TPK jatkaa myös toimintaansa aktiivisena ja hyvätasoisena jalkapallon juniorikasvattajaseurana Turun ja koko Suomen tasolla. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien järjestäminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti on seuran keskeinen tavoite. Seuralla on vahva panostus junioritoimintaan ja uusi joukkue on perustettu E11 ikäluokkaan.

Edustusjoukkueen tavoitteena on pelata hyvä kausi erittäin kovatasoiseksi muodostuneessa III-divisioonassa. Joukkue osallistuu Urheilutukku -Piiricupiin ja Suomen Regions Cupiin. Joukkueen valmentajana toimii seuran oma kasvatti Tuomas Vainio. Valmennuksen tukena toimivat Joosu Hertsi ja Eemi Ruuska. Kaikki kolme valmentajaa voivat tarvittaessa myös pelata joukkueessa.

Kehitetään aikuisjoukkueiden ja juniorijoukkueiden välistä yhteistyötä eri tasoilla. Edustusjalkapallo tekee yhteistyösopimuksen nelosdivisioonajoukkue HotLipsin kanssa. Tavoitteena tässäkin on pelaajavaihdot, tarjoten pelaajille mahdollisuutta harrastaa aktiivisesti.

Futsal edustusjoukkueella on tavoitteena säilyttää nykyinen sarjapaikka ja rakentaa seuralle uusi tulevaisuus tavoitteena nousu takaisin futsal Liigaan 2020-21 kaudeksi. Joukkueen valmennuksesta vastaa myös Tuomas Vaino.

Taloudellinen toiminta

Seuran talous perustuu Turun kaupungin toiminta-avustukseen, jäsenmaksuihin, yhteistyösopimuksiin sekä Pallokerholainen lehden tuottoihin. Joukkueet tekevät talkootöitä ja muuta varainhankintaan liittyvää omatoimisesti. Tärkeitä varainhankintakeinoja ovat seuran järjestämät tapahtumat ja turnaukset, joista suurin yksittäinen tapahtuma on Soccer Cup -turnaus kesäkuussa, Futsal-Cup tammikuussa sekä jalkapallokoulut pienimmille pelaajille. Uutena mahdollisuutena koetaan aikuisharrastajien jalkapallokoulu. Turnauksien pitkäjänteistä kehittämistä varten on asetettu työryhmä.

Miesten jalkapallon- ja futsal-edustusjoukkueiden toimintaa tuetaan budjetin mukaisesti kiinteällä summalla, jonka seuran hallitus hyväksyy seuran syyskokouksessa. Palloilujaoston ja juniorijaoston toiminta pidetään talousasioissa erillään toisistaan.

Kauden 2019 aikana TPK:n tavoitteena on löytää 1-2 uutta yhteistyökumppania ja neuvotella nykyisten sopimusten jatkamisesta pitkäjänteisesti. Joukkueiden ja taustahenkilöiden käyttöön soveltuvia tulonhankkimismalleja selvitetään aktiivisesti. Vähimmäistavoite on turvata toiminnan säilyminen nykyisellä tasolla. Seura ei halua velkaantua ottamalla lainaa. Tämän varmistamiseksi johtokunta jalkauttaa ja velvoittaa itsensä ja seuran toimihenkilöt sekä kaikki muut aktiivit toimimaan siten, että taloudellinen jatkuvuus taataan.

Seuran jäsenille ja muille aktiivisille järjestetään info-tilaisuus seuran kehittämisestä, taloudesta ja varainkeruusta ennen sarjakauden alkua. Jo aloitettu seuran strategian toteutusprojekti, joka on sarja pohdintoja mihin suuntaan seuran toiminta jatkuu. Samalla haetaan ajatuksia vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja seuraan kuuluvien yhteisöllisyyden vahvistamiseksi. Seuran sisäinen ja ulkoinen tiedottaminen ja sen kehittäminen on myös yksi pääteemoista kauden aikana.

Hallinto

Strategian mukaisesti TPK:n hallinnosta vastaa johtokunta. Johtokunta valitaan sääntöjen mukaisesti vuosikokouksessa. Eri vastuuhenkilöiden toimenkuvat määritellään selkeästi ja tehtäviin nimetään vastuulliset toimintavuoden aikana. Erityisen tärkeää on saada Jalkapallo ja Futsal –toiminta tukemaan toisiaan ja seuran muutakin yhtenäisyyttä edistettyä.

TPK:n toimisto Kupittaan jalkapallostadionilla hoitaa seuran yhteistä hallintoa, johon liittyvistä tehtävistä osa on ulkoistettu. Toimisto myös valmistelee ja toteuttaa suunniteltuja tapahtumia. Seuralla oli 31.10.2018 noin 277 jäsentä. Tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärää ja lisätä tapahtumiin aktiivisesti osallistuvien määrää toimintavuoden aikana. Seuran tiedottaminen hoidetaan uuden JoPox järjestelmän kautta. Järjestelmä yhdistää mm. seuran ja joukkueiden kotisivut, kalenterit ja henkilörekisterit sekä ulkoisen tiedottamisen. Järjestelmän sisäänajo tulee olemaan seuran keskeisin tavoite kaudella. Projektista vastaa johtokunnan jäsen Eero Leino.

Seuratyöntekijänä jatkaa Ville Koskinen ja kaikki toimiston ns. juoksevat asiat menevät hänen kautta. Koskisen toimenkuvaa ja tehtäviä on tarkistettu. Kim Kuhlberg toimii taloudesta vastaavana ja hän on samalla toimiston esimies. Kesän turnausjärjestelyihin ja muihin edellä kuvattuihin tapahtumiin Ville Koskinen on yhdyshenkilö ja hän kutsuu seuran aktiivisia jäseniä palavereihin koskien tapahtumia. Ville Koskinen osallistuu myös seuran kokouksiin ja toimii johtokunnan kokoussihteerinä.

Turussa 19.11.2018

Jarmo Sundin, puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Yleinen/Allmän
Kategoriat