Esittely
Ottelutilastot
FC Åland - TPK
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 18:00 WHA konstgräs
1
Kes

Taas reissataan saarelle


FC Åland – TPK lauantaina 1.6 klo 18:00

Kerho matkustaa tällä kaudella jo toista kertaa Kolmosessa Ahvenanmaalle, kun vastaan asettuu ennakkoon se saaren kovempi, FC Åland. Viimeksi joukkueet kohtasivat Regions´Cupissa muutamia viikkoja sitten, jolloin FC Åland vei jatkopaikan 3-4 lukemin mielenkiintoisten ja värikkäiden vaiheiden jälkeen. Tappio ja cupista putoaminen aiheutti suurta harmitusta Kerho porukassa, olihan Regions´Cup rutinoituneella cup-joukkueelle yksi kauden päätähtäimistä.

Pelin ajankohta koulujen valmistumispäivänä asettaa omat kokoonpanohaasteet Kerholle, mutta nämä täytyy kestää. Tomi Kiiski palaa loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon ja tuo toivotun lisän Kerhon alakertaan. Myös nousevassa vireessä oleva ja kuntoaan kokoajan kohentava Joosu Hertsi nähtäneen kentällä. Joakim Juliekin näyttää sitoutuneisuutta, kun astuu lähes suoraan lentokoneesta Ahvenanmaalle vievään laivaan.

Kerhon viime pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti ja takana on ”modernin” ajan pisin tappioputki. Tämä olisi syytä katkaista viimeistään nyt. Siihen vaaditaan kuitenkin nappisuoritusta, sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, kun vastaan asettuu yksi sarjan kovimmista porukoista. Liigarutinoituneet Rezgar Amani, Thomas Mäkinen ja kumppanit ovat varmasti taas pelipäällä. FC Åland pelasi kuitenkin cupin pelin torstaina, vain kaksi päivää ennen lauantain kamppailua, joten palautumiseen jää suhteellisen lyhyt aika. Aiemmissa peleissä FC Ålandia vastaan Kerholla on ollut vaikeuksia pitkien pallojen ja vikkelien laitapelaajien puolustamisessa, joten nämä osa-alueet tulee saada ainakin kuntoon. Lisäksi, maalintekokengät ovat toivottavasti monella Kerholaisella jalassa, koska ruuti on ollut suhteellisen märkää viime aikoina.

Hyvä treeniviikon jälkeen lähdetään kuitenkin hyvin fiiliksin matkaan ja tarkoituksena on tuoda kolme pistettä tuliaisina saarelta. Nyt jos koskaan on Kerhon alettava taas kehräämään.

Saarelta toistamiseen tappio


FC Åland – TPK 4-1 (0-1)

Kerho ei saanut vieläkään tappioputkeaan katkaistua Kolmosessa, kun FC Åland oli parempi lauantaina 4-1 lukemin. Odotettavissa oli vaikea ottelu ja valitettavasti erinomainen ensimmäinen puoliaika ei riittänyt pisteisiin tällä kertaa.

Kerho oli matkassa minimaalisella ryhmällä, jossa koulujen päättäjäisviikonloppu verotti osallistujalistaa. Ainoat vaihtopelaajat olivat vastuuvalmentaja Tuomas Vainio sekä loukkaantumisista kärsinyt maalivahti ja joukkueen kapteeni Stefan Wahlsten. Näin oli oletettavissa, että kaikki pelaajat, jotka nimitettiin aloituskokoonpanoon, tulisivat ilman vastoinkäymisiä, pelaamaan koko ottelun.

Ensimmäinen puoliaika sujui Kerholta erinomaisesti. Ryhmitystä muutettiin jonkin verran edellisistä peleistä, jolloin FC Ålandin pitkät kaaripallot saatiin puolustettua helposti pois. Myös märkä kenttä teki Ålandin roiskimisen vaikeaksi, kun pitkät pallot valuivat monen kertaa suoraan maalipotkuiksi.

Kerho kontrolloi ensimmäistä puoliaikaa, ja kun pallo saatiin haltuun, pystyttiin myös mukaviin kombinaatioihin. Tärkeässä roolissa hääri hyökkääjänä pelannut Joakim Julie, joka pystyi ottamaan vaikeitakin palloja haltuun, suojaamaan, sekä jakamaan palloa alaspäin että sivuttain. Tällaisesta tilanteesta syntyi myös Kerhon ja ottelun avausmaali, kun ensimmäisen puoliajan lopussa Julie pääsi laidalta läpi. Hyvä ja kova maatapitkin keskitys boksiin, johon Marno Lastula sai jalkansa väliin, 40 min ja 0-1.

Puoliajalla puhuttiin, että peli oli hyvin hallussa ja että olisi syytä jatkaa samaan malliin. Valitettavasti, heti toisen puoliajan alkuun oli luvassa kylmää kyytiä.

48 min oli pelattu, kun keskikentän kaksinkamppailu hävittiin ja tästä Åland sai oikeastaan ensimmäistä kertaa pelattua pallon vauhtiin Rezgar Amanille. Hienosti jalka vapaaksi boksissa ja pallo takayläkulmaan, 1-1.

Tästä ei mennyt montaa minuuttia, kun pelattiin lepsusti laidassa. Menetyksestä seurasi loistava pallo maalille, jossa Ålandin hyökkääjällä oli helppo työ siirtää se sisään, 51 min ja 1-2.

Kerho pyrki jatkamaan pelaamista ensimmäisen puoliajan tavoin, mutta FC Åland sai paremmin otetta. Pallo liikkui enemmän ilmassa kun maassa, pomppi sinne tänne märällä kentällä, joka sopi heidän suoraviivaiselle tyylille.

Kaksi viimeistä maalia tulivat molemmat rankkareista, jotka Amani hankki. Ensimmäisessä rangaistuspotkutilanteessa, rike taisi tapahtua monta metriä rangaistusalueen ulkopuolella, mutta tätä ei tuomari valitettavasti nähnyt. Amani viimeisteli itse rankkarin varmasti. Toinen rankkari tuli sitten yliajalla, jonka kävi upottamassa kotijoukkueen maalivahti.

Kerhon pelaajat esittivät sisukkaan esityksen, joka valitettavasti ei riittänyt pisteisiin, mutta paljon hyvääkin esityksestä löytyi. Muutamista virheistä rokotettiin kuitenkin taas armotta.

Ensi viikolla on luvassa tärkeät kotipelit torstaina ja sunnuntaina Peimaria ja SoVoa vastaan. Näistä hyvät esitykset ja pisteet kotiin, niin valo paistaisi taas risukasaankin, mutta molempiin peleihin tarvitaan latausta ja erinomaiset suoritukset, jotta tämä on mahdollista. Tärkeintä on, että pelattaisiin potentiaalin mukaisesti ja saataisiin ehjät 90 minuuttia molemmista peleistä.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Yleinen/Allmän
Kategoriat