Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - TPK
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 18:00 Yläkenttä KHT
2
Lok

Kerho käy Yläkentällä pelaamassa vieraspelin


ÅIFK – TPK, keskiviikkona 2.10 klo 18:00, Yläkenttä KHT

TPKn toiseksi viimeinen ottelu on vieraspeli ÅIFKta vastaan. Kupittaalla joukkueet jakavat kopin, joten pelaajat ovat hyvinkin tuttuja keskenään, vaikka vaihtuvuus Åbon riveissä on ollut melkoista parin viime vuoden aikana. Ainoastaan jatkuva kadehtimisen aihe on Åbon huoltajan toiminta, kun Kerhon perushuollosta vastaava Tapani Kilpinen pitää pidempää kesälomaa. Toivottavasti Tapsa palaa taas ensi kaudelle ja saadaan sekin homma hoidettua viimeisen päälle.

ÅIFKn kausi on ollut poikkeuksellinen verrattuna muihin joukkueisiin. 24 kierroksen jälkeen maaliero on 21-29 ja pisteitä 28. Eli pisteitä on selkeästi enemmän kuin tehtyjä maaleja. Tähän ei yleensä Kolmosen tyyppisissä sarjoissa kyetä. Se vaatii vahvaa puolustusta ja kykyä pitää kiinni vähintään tasapelistä.

Viimeisissä otteluissaan Åbo on hävinnyt odotetusti PIFfenille ja Peimarille, mutta ottanut vahvat voittopisteet otteluista JIK, SoVo ja Inter/2 peleistä. Vahvaa on ollut. Kaikkiaan pisteitä on kuitenkin kasassa yksi vähemmän kuin vierasjoukkue TPKlla, ja maaliero on vain yhden parempi.

Kerholle ei siis ole tiedossa mitenkään helppoa ottelua. Edellisessä ottelussa menetettiin voitto yliajalla ja se kaihertaa ryhmää varmasti.

Tähän otteluun on kuitenkin jälleen ylitarjontaa pelaajista. Mielenkiintoa ja ääntä kentälle tietää Heikki ”Super-Hessu” Vanamon mukanaolo. Lisäksi esimerkiksi Aleksi Jokela palannee kentälle parivaljakkonsa Joel Kontkasen rinnalle. Nämä kaksi ovat yhdessä pelatessa pitäneet vastustajien keskikenttää lähinnä leikkikaluina. Myös puolustus saadaan pitkästä aikaa vakiokokoonpanoon. Ainakin tarjolla on tutut Tomi Kiiski, Mirko Sillanpää, Antti Kuhmola ja Henri Hellgren. Vai vievätkö Eetu Polvinen ja Ilmari Autio avauspaikat?

Vanhasta kaartista Marno Lastula pelaa yhtä kovimmista kausistaan ja on tehnyt jo 14 maalia, joista kaksi syntyi edellisessä ottelussa. Kerhon sisäisessä maalipörssissä toisena oleva (6 maalia) oleva Jyri Sundin saattaa päästä taas hiukan ylemmäs pelaamaan, kun alakerrassa on miehistö kunnossa. Robert Nygård tosin menetti varman maalin, kun Lastula pääsi edellisessä ottelussa pistämään pilkun, kun Robban oli jo vesipullojen parissa.

Pienen mielenkiinnon otteluun lisää aikainen alkamisaika. Tämä saattaa muutamalle pelaajalle penkkikomennusta, kun koulusta/töistä ei pääse ajoissa paikalle.

Kolmonen on parasta paikan päällä! Tervetuloa!

Kerho taipui koppiderbyssä


ÅIFK – TPK 1 – 0 (0 – 0)

Kerhon mollivoittoinen syksy sai jatkoa, kun ÅIFK haki revanssin kevätkauden ottelusta. Tarkasti pelanneet joukkueet eivät tälläkään kertaa tarjonneet maalijuhlia, vaan ottelu päättyi samoihin lukemiin, kun vastaava ottelu kevätkaudella. Tällä kertaa voittajana kentältä poistui vain ÅIFK.

Kerho sai kokoon hyvä kokoonpanon ja pyrki pelaamaan omaa peliä. ÅIFK oli taas melkoisesti muuttunut kauden ensimmäisestä kohtaamisesta ja lukuisat vahvistukset olivat selvästi parantaneet joukkueen otteita.

Ensimmäisellä puoliajalla ei mainittavaa tapahtunut. Tarkkaa peliä molemmilta ja maalipaikoilla ei juhlittu. Muutamia vaarallisia erikoistilanteita nähtiin.

Toisella puoliajalla vaaratilanteita nähtiin enemmän, mutta valitettavaa Kerhon osalta oli, että näissä onnistuttiin ainoastaan kerran, ja onnistujana oli silloin kotijoukkue.

Kun 58 minuuttia oli pelattu, Kerhon puolustus joutui rikkomaan kotijoukkueen pelaajaa vaarallisessa paikassa. Seuranneesta vaparista pirteästi ottelussa esiintynyt ex-TPK Arman Palani laukoi muurin kimmokkeen kautta pallon vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan ohi Kerho-vahti Stefan Wahlstenin.

Tämän jälkeen alkoi Kerhon painostus, kun ÅIFK pudotti ryhmitystään ja puolusti johtoaan. Valitettavasti paikoista huolimatta ei onnistuttu maalinteossa. Lähimmäksi pääsi Antti Kuhmola, kun hän pääsi kulmapotkusta puskemaan. Pallo näytti jo varmasti menevän maaliin asti, mutta aivan viime hetkillä ÅIFKn maalivahti ehti jalkoineen väliin ja esti maalin synnyn.

Ottelun tulos varmisti kotijoukkueen sarjapaikan. Kerhon sarjapaikka kuitenkin varmistui myös myöhemmin, koska muut tulokset kierroksella olivat suotuisat. Olisihan se kuitenkin ollut mukavampaa varmistaa paikka itse voittamalla.

Viimeistä viedään ensi lauantaina, kun Kupittaa 5:lle saapuu vieraaksi Salon Wilpas. Silloin yritetään päättää kausi voitolla ja hyvällä fiiliksellä!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat