Esittely
Ottelutilastot
TPK - FC Inter 2
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 19:00 Yläkenttä KHT
22
Elo

Liigapelureita Yläkentällä?


TPK – FC Inter/2, Torstaina 22.8 klo 19:00, Yläkenttä KHT

Torstaina TPK saa vieraakseen FC Interin reservit. Tämä on nyt ensimmäinen viidestä kärkijoukkueen kohtaamisesta ja näistä on saatava riittävä määrä pisteitä, että putoamisviiva pysyy levollisen kaukana.

Inter on käyttänyt tänä vuonna peräti 44 pelaajaa. Vertailun vuoksi kerrottakoon että myös laajalla materiaalilla toimiva TPK on käyttänyt 29 pelaajaa. Inter on saanut hyvän vaihteen päälle kauden aikana, neljän ensimmäisen ottelun hapuilun jälkeen, vauhti on ollut melkoisen huimaa. Viime 14 pelistä on vain kaksi päättynyt tappioon ja peräti 10 voittoon. Tahtia on siis piisannut.

Kerhon pelaaminen on myös ollut melkoisen pirteää, lukuun ottamatta tilastotappiota JIKille. Kevään kommellukset ovat vaihtuneet hyviin suorituksiin. Erityisesti täytyy kehua puolustusta, viimeiseen 8 peliin vain viisi päästettyä maalia. Näistä kaksi teki JIK kuten myös ToVe, yhden survoi sisään JyTy. Eli viisi nollapeliä viimeisestä kahdeksasta. Keskushahmona toimiva, viime vuonna vuoden pelaajaksi valittu, Mirko Sillanpää ansaitsee kyllä kaiken kunnian otteistaan!

Toki pitää muistaa myös se, että ilman maaleja ei eletä. Tässä on auttanut Marno ”Lordi” Lastulan huippukausi, jo nyt 11 tehtyä. Häntä on säestänyt hyvin syötöillään Samuel Sibakov. Näitä kaivataan myös torstaina.

Kerho saa peliin voittoa tavoittelevan ryhmän. Keväällä hyviä otteita esittänyt Eero Polvinen on palannut työreissuiltaan Turkuun ja tavoittelee avauksen paikkaa. Erinomaisen syksyn avauksen pelannut Antti Kuhmola on myös mukana ja vahvaa keskustaa tukeva Joakim Julie. Vanhat herrat Lastula, Nygård ja Sundin ovat kaikki täydessä kunnossa ja pääsevät nauttimaan junior Sibakovin syötöistä. Mielenkiinnolla odotetaan vielä maalivahtijulkistusta, onko maalissa pitkästä aikaan yksi Kolmosen legendoista, Stefan Wahlsten, vai pitääkö vakuuttavasti pelannut Tuomas Leino paikkansa.

Tervetuloa, kun Kerho hakee pisteitä!

Kerhon ensimmäinen tasapeli


TPK – FC Inter/2 0 – 0 (0-0)

Yläkentällä pelattiin torstaina Kolmosen paikalliskamppailu, jossa TPK isännöi FC Inter 2sta. Peli päättyi maalittomana, mutta noin 100 hengen yleisö viihtyi varmasti paikalla.

Ottelun alussa TPK piti palloa ja pyöritti varovaisesti kohti Inter päätyä. Samuel Sibakov ja Marno Lastula laidoillaan toivat palloa ylös. Varsinaisia tilanteita ei saatu kuitenkaan aikaiseksi. Tovin päästä Inter pääsi peliin mukaan ja silloin suurta vastuuta kantoi TPK keskikentällä raatanut Joakim Julie. Hän voitti lukemattoman määrän kaksinkamppailuita ja hyvällä sijoittumisella esti pystysyöttöjä.

Tiukasta kamppailusta huolimatta ensimmäisellä jaksolla ei kovinkaan vaarallisia tilanteita nähty kumpaankaan päähän. Myös kulmat olivat kovin helppoja puolustajille.

Inter pyrki pelaamaan selustaan, mutta Kerhon topparit Mirko Sillanpää ja Antti Kuhmola estivät tämän.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin 70 minuutin kohdalla kun Jyri Sundin riisti pallon keskiympyrässä ja laukoi kohti Interin maalia ylhäällä pelanneen maalivahdin yli. Nopeajalkainen Onni Sillanpää ehti kuitenkin torjumaan pallon kulmaksi. Tästä alkoikin varsinainen ottelu. Tilanteissa taisteltiin loppuun ja maalipaikkojakin syntyi molempiin päihin. Interin pääsi parhaiten ylös Aftab Hushyarin laidalta, mutta loistavasti pelannut Henri Hellgren oli käytännössä ohittamaton, yhdessä älykkäästi varmistamaan tulleen Antti Kuhmolan kanssa.

Maukkaimpia tilanteita oli Kerholla kun Walter Mattila syötti ulkosyrjällä linjan taakse rangaistusalueelle. Sundin ajautui kuitenkin pieneen tilaan eikä repimiseltä päässyt laukomaan. Loppupuolella myös Joona Forsström pääsi rymistelemään maalia kohti, mutta niukasti ohi. Myös Joakim Julie uhkaili vahvalla väännöllään vielä Interin päätyä.

Interin tilanteet hoiti Kerho puolustus, viimeisenä lukkonaan Mirko Sillanpään ja maalivahti Tuomas Leinon vahvat väännöt.

Peli päättyi valitettavaan Hushyarin ylilyöntiin oman hyökkäysalueen nurkalla lähes kulmalipulla. Hän tuli kaukaa suoraan Jyri Sundinin jaloille, ilman mitään mahdollisuutta palloon. Suorakin punainen olisi ollut oikein.

Inter oli ongelmissa järjestäytyneen ja taistelevan TPK:n kanssa. Kerhon parhaana palkittiin Mirko Sillanpää, joka sai pelissä täyteen myös 100 Kolmosen peliä Kerhon paidassa. Alkuseremonioissa palkittiin myös Robert Nygård joka sai täyteen jo 200 peliä Kolmosessa.

Ensi viikolla mennään sitten Paraisille.

Kerho Kehrää!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat