Esittely
Ottelutilastot
TPK - ÅIFK
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 18:00 Yläkenttä KHT
19
Kes

Kevätkauden viimeinen kotipeli


TPK – ÅIFK, Keskiviikkona 19.6 Klo 18:00, Yläkenttä KHT

Kevätkausi Kolmosessa on kääntymässä loppusuoralle, Kerholla on vielä kaksi peliä ennen pientä kesätaukoa. Ensimmäinen niistä pelataan keskiviikkona, kun vieraaksi koppiderbyyn saapuu ÅIFK. Joukkueet jakavat Kupittaalla pukukopin, joten voi sanoa, että vastustaja on tuttu.

Viime kaudella Åbo oli Kerholle hankala vastus, kun tuloksena kahdesta pelistä oli tasapeli ja tappio. He ovat pelanneet tähänkin mennessä oikein hyvän ja tasaisen kauden, joten Kerholta vaaditaan onnistumista, mikäli pisteitä halutaan. Varsinkin Åbon puolustus on ollut rautaa.

Viime pelissä WIlpasta vastaan Kerhon työnteko vihdoinkin palkittiin, kun pitkä tappioputki saatiin katkaistua hyvän esityksen päätteeksi. Toivottavasti voitto toi kauan kaivattua itseluottamusta, joka kantaa myös tulevissa peleissä.

Kokoonpano näyttää hyvältä, joskin kesän menot ja loukkaantumiset tuovat taas osittain haasteita. Viime pelissä hyvin pelannut puolustuslinja Henri Hellgren – Joakim Julie – Mirko Sillanpää – Tomi Kiiski ovat kuitenkin mitä ilmeisemmin kunnossa. Myös keskikenttää hallinnut Aleksi Jokela on mukana.

Nyt olisi tärkeätä, että momentum viime pelistä saataisiin pidettyä, ja tuloksena olisi hyvä esitys Kerholta. Helppoa se ei tule kuitenkaan olemaan ja jokaiselta pelaajalta vaaditaan onnistumista. Lisäksi, koska kyseessä on paikallisottelu, voidaan kliseisesti sanoa, että mitä vain voi tapahtua.

Huomaa aikainen alkamisaika ja tervetuloa nauttimaan!

Kerho voittoon koppiderbyssä


TPK – ÅIFK 1-0 (0-0)

Kerho palasi paahteiselle Yläkentälle pienen tauon jälkeen, kun viimeisessä kevätkauden kotipelissä napattiin tärkeä voitto pukukoppikavereilta ÅIFKlta. Kerho ei saanut peliään rullaamaan ihan Wilpas-voittopelin tapaan, mutta 3 pisteeseen voi olla tyytyväinen.

Aloituskokoonpanoon tuli joitakin muutoksia verrattuna viime peliin. Nuori Joonas Lehtonen teki kuitenkin miehen työn kentällä ja pelasi hyvin. Mikael Sibakov oli kerhodebyytissään vakuuttava, rauhallinen ja teki vielä voittomaalin, joten voiko paljon parempaa debyyttiottelua toivoakaan.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa peliä, jossa Kerho piti ehkä hieman enemmän palloa, mutta paikoille ei pahemmin päästy. Laitojen kautta yritettiin murtautua ja välillä päästiinkin hyviin paikkoihin, mutta yleensä viimeisessä ratkaisussa oli parantamisen varaa. Marno Lastulan laukaus takakulmaa kohti rangaistusalueen nurkilta oli paras mahdollisuus, jonka maalivahti hyvin torjui. Åbon pahin paikka taisi olla vapaapotku noin 22 metristä, joka kuitenkin suuntautui yli maalin.

Toisella puoliajalla Kerho paransi otettaan ottelusta. Palloa päästiin pyörittämään vähän ylempänä kenttää ja näin päästiin ratkaisusyöttöjä yrittämään lähempää maalia, usein nämä kuitenkin valitettavasti epäonnistuivat.

Joonas Lehtonen pääsi kulman jälkitilanteesta yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta valitettavasti laukaus vasemmalla jalalla meni yli vaikeasta asennosta. Åbon ottelun vaarallisin paikka tuli noin tunnin kohdalla, kun vapaapotkun jälkeen pallo jäi vaarallisesti pyörimään Kerhon boksiin ja ajautui Åbon pelaajalle. Tämä kuitenkin tinttasi noin 6 metristä pallon yli maalin Kerhon onneksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun erikoistilanteen jälkeen pallo ajautui Mikael Sibakoville. Rinnalla pallo haltuun ja vastustamaton vasemman jalan laukaus rangaistualueen viivalta 16 metristä yläristikon kautta aivan yläkulmaan, 1-0, 75 min.

Maalin jälkeen Kerho kontrolloi ottelua loppuun asti ja Åbo ei pahemmin paikoille päässyt. Tähän auttoi myös Kerhon erinomainen työmoraali, josta näkyi, että voittoa todellakin haluttiin. Joosu Hertsillä oli vielä erinomainen paikka ratkaista ottelu Kerholle yliajalla, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui ohi lähietäisyydeltä. Erinomaisen esityön Hertsin laukaukselle teki nuori vaihdosta tullut Emil Hendriks.

Tasainen peli, jossa maalipaikoilla ei herkuteltu. Sinivalkolasein Kerho oli hieman niskan päällä läpi ottelun, mutta Åbo puolusti hyvin, joten ei tarvitse ihmetellä, että heidän puolustus on ollut erittäin pitävä koko kauden.

Kerhon joukkueesta löytyi taas liuta onnistujia. Toisen peräkkäisen nollapelin takuumiehinä toimi jälleen erinomaisesti puolustanut puolustuslinja Henri Hellgren – Joakim Julie – Mirko Sillanpää – Tomi Kiiski ja maalivahti Tuomas Leino. Laidoilla suuren työn molempiin suuntiin tekivät Samuel Sibakov ja Lastula. Mieltä lämmitti myös Kerhon nuorten pelaajien, -02 ja -03 syntyneiden Lehtosen ja vaihdosta kentälle pirteästi tulleen Hendriksin, pelottamattomat esitykset.

Kevätkautta jäljellä yksi peli perjantaina 28.6, kun Porissa vastaan asettuu ToVe.

Kerho kehrää!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Yleinen/Allmän
Kategoriat