Esittely
Ottelutilastot
TPK - RaiFu
2019 - TPK Edustus - Kolmonen
Klo 19:00 Yläkenttä KHT
4
Huh

Kolmosen avaus TPK-RaiFu


Kolmonen avataan kerhon osalta kotona, Yläkentällä, tänään klo 19.

Vastassa on siis nousija joukkue RaiFu, joka on esittänyt ihan kohtuullisia otteita harjoitusotteluissa. Esimerkiksi Peimaria vastaan vain 1-0 tappio, ja VG-62 vastaan tuli voitto. Yläkentälle odotetaan joukkuetta joka pistää jalan liikeelle ja pyrkii vahvalla halulla näyttää kuuluvansa Kolmoseen.

Kerho taas lähtee hakemaan pisteitä vahvalla joukkueella. Nyt on parin pelin jälkeen hahmottunut kokoonpano ja pelijärjestys. Tänään esitellään ihan avauksessa asti kaksi kauden uutta pelaajaa. Vastuuta saa EuPaa vastaan loistanut Tatu Lemmetty ja Miika Mendolin. Mielenkiintoista!

Kerho sai pelinsä kulkemaan EuPaa vastaan, mutta maalinteko yski. Tänään satsataan sitten kokemukseen yläkerrassa, kun muutaman kilon pudottanut Marno Lastula palaa entistä nopeampana kärkeen. Mukavan lisän pariin viimeiseen peliin verrattuna antaa myös Robert Nygårdin paluu pienen loukkaantumisen jälkeen.

Tänään kaivataan avauspisteitä!

Avauspisteet Kolmosessa


TPK – RaiFu 3 – 0 (1-0)

Nyt on sitten Kolmonen avattu yläkentällä. TPKta vastassa oli sarjanousija RaiFu, joka oli menestynyt varsin mairittelevasti harjoitusotteluissa.

Ottelun alku oli totutusti vähän tunnustelevaa. Molemmat joukkueet pitivät tuokion palloa, mutta varsinaisesti ehkä RaiFu hallitsi enemmän. Varsinaisesti ottelu alkoi noin 10 minuutin pelin jälkeen, kun RaiFu pääsi murtautumaan keskustasta. Kerhon maalivahti Stefan Wahlsten tuli hyvin vastaan, pääsikin tilanteeseen väliin, mutta vain puolittain ja pallo saatiin maaliin. Tuomari tulkitsi kuitenkin tilanteen niin, että Stefu oli torjunut kädellä 16 alueen ulkopuolella ja siitä suora punainen. Peliä jatkettiin vaparilla, kunhan työmatkan takia myöhässä ollut Tuomas Leino sai kamppeet päälle. Tästä tilanteesta olisi voinut kyllä tuomita toisinkin, eli maalin ja keltaisen. No, RaiFun vapari meni yläkentän pöpelikköön.

Kerho otti tilanteessa pois ensimmäistä TPKn Kolmosen otteluaan pelanneen Miika Mendolinin, jonka debyytti jäi nyt tässä vaiheessa lyhyeksi. Jo pelin alkuminuuteilla näkyi Mendon johtajuus alakerrassa. Hyvä pelinohjaus ja rauhallinen olemus tuo varmasti lisää Kerhon alakertaan.

Sitten alkoikin varsinainen ottelu, Kerho luopui suosiolla pallosta ja antoi aloitteen RaiFulle. Kerhon puolustus vetäytyi ja täytti välejä. RaiFun syöttövarmuus ei riittänyt luomaan todellisia tilanteita ja kotijoukkue pääsi iskemään vastaan. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aivan puoliajan lopulle. Silloin Henri Hellgren nousi laidalla, sai pelattua päädyssä jalkansa vapaaksi. Tästä tiukka keskitys vitosen viivalle josta Marno Lastula siirsi pallon varmasti verkon perille. 45 min, 1-0. Kerholla oli kyllä useita muitakin paikkoja tehdä avausmaali, mutta viimeistely oli huonoa.

Toiselle puoliajalle ei vielä tehty vaihtoja. Pelin kuvakin oli hyvin samanlainen. RaiFun annettiin yrittää, mutta he kompastuivat omaan huonoon syöttöpeliinsä. Kerhon keskikenttää dominoivat vahvat Joakim Julie, Aleksi Jokela ja Jyri Sundin. Välillä heidän pelirohkeutensa oli hiukan yliampuvaa. Harvoin näkee Kolmosessa, että pohjan pelaaja tekee Zidane käännöksiä kuten Jokke tai pistää pari kertaa pallon haaroista kuten Jysky.

Ottelu lohkesi viimein kun Jysky ylitti kuljettamalla puolikentän ja millimetrin tarkka puolenvaihto tavoitti yhden ottelun hahmon Tatu Lemmetyn. Häneltä nähtiin upea pusku taka-alueelta vastakkaiseen sivuverkkoon. 60 min 2-0. Tatu oli muutenkin liekeissä ja sai useita tilanteita joista lisätä maalitiliään. Erityistä on hänen taitonsa ottaa pallo vauhdissa haltuun ja kyetä jatkamaan etenemistä täydellä vauhdilla.

Kerho otti vaihdosta Samuel Sibakovin, Eero Polvisen, Walter Mattilan ja Ilmari Aution kentälle, eikä pelin tasossa tapahtunut muutosta. Eero Polvinen pääsi tekemään ottelun viimeisen maalin Joakim Julien matalasta keskityksestä. Hänet oli jätetty täysin vapaaksi maalinedustalle. 77 min, 3-0.

Kerholla jäi tässä ottelussa käyttämättä Antti Kuhmola ja Jussi Ojala. Molemmat tuttuja Kerhon avauksista ja ovat tahkonneet Kakkostakin, joten aivan mukava materiaali oli mukana.

Seuraavaksi onkin sitten tiedossa huippumatsi kun TPK tulee JyTyn vieraaksi Yläkentälle torstaina 11.4. klo 19:00. JyTy pelasi vahvan 2-2 tasurin Maskua vastaan.

Kerho Kehrää!

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Yleinen/Allmän
Kategoriat